Hjem
Kafemeny
Catering
Koldtbord
Bryllupsmeny
Forretter
Hovedretter
Gryteretter
Snitter/smrbrd
Desserter
Bedriftslunsj
Tips til selskapet
Informasjon
MTER
Mterom/meny
Bedriftslunsj
Selskap i vre lokaler
Minnesamvr
Snitteselskap
Lag, foreninger
og bussgruppe

Kontakt oss

 

TIPS TIL SELSKAPET

Vi har laget en side med tips for organisering av selskap.

Hvor mye mat skal vi beregne?
Hvor mange skal hjelpe til p kjkken og i servering ?
Hvordan organisere?

Det er mye tenke p nr man skal arrangere et stort eller et lite selskap.

Kanskje vi kan hjelpe litt og gi dere noen tips.

INVITASJONER
Vanligvis begynner vi med invitasjoner, er det en konfirmasjon, bryllup eller en bursdagsfeiring med mange gjester anbefaler vi sende ut invitasjonene 2 mnd fr selskapet og sette svarfristen til 1 mnd. Da har du litt tid til forbrede deg. Du kan kjpe ferdige innbydelser eller f tips hos hobbybutikker som har ideene og matrialene.

HVOR SKAL VI HOLDE FESTEN ?
Det fins mange forsamlingshus rundt om i distriktet, folkets hus og menighetshus som har fine lokaler og kjkken.
Hvis dere velger holde selskapet hos oss, ordner vi alt det praktiske med oppdekking, mat og servering.

APERITIFF
Det serveres 1 glass pr person . Ca 2 dl pr person
Husk alkoholfritt alternativ.

MENY
Hvis dere vil slippe arbeidet med lage maten selv, s leverer vi ferdig tilbredt og klar for servering til det tidspunktet dere nsker. Menyen ser du her p hjemmesiden vr. Koldtbord - middager - gryteretter - foretter - desserter - snitter og smrbrd.

Hvis dere nsker og ordne alt selv, har vi noen forslag til mengder p mat og drikke.

Stek med tilbehr
Stek: beregn 180 gr til 2 gangs servering.
Hvis du tilbreder steken selv, m du vre oppmerksom p at det gr bort 30 - 40 % under steking og til avskjr.

Grnnsaker: 3 dl ferdig kokt pr person

Poteter: 4 stk ( 250 gr ferdig kokt ) pr person

Saus: Ca 1,5 dl person

SODD
Fra 0,75 l til 1 l pr person til 2 gangs servering

Gulrtter: 1,5 dl ferdig kokt og kuttet

Potet: 4 stk (250gr ferdig kokt) pr person

KOLDTBORD
Ca 250 gr kjtt og fisk

Salater ca 1 dl pr person , avhengig av hvor mange forskjellige salater som blir servert.

Eggrre. ca 1,5 egg pr person

Brdskiver pr person : 4 stk

DRIKKE TIL MATEN
Rdvin: ca 5 glass pr flaske, beregn opptil 3-4 skjenkinger pr gjest. Husk alkoholfri rdvin.

Hvitvin: ca 6 glass pr flaske.
Hvis det skal serveres hvitvin til forrett er nok med en skjenking. Hvis det skal serveres til hovedrett , det samme som rdvin.

Skjenk ikke glassene helt full, hvis rdvinsglassene er veldig stor er det nok skjenke halvt opp til kanten. Hvis glassene har "vanlig strrelse 2 fingerbredd fra kanten"

Jeg har satt opp et forslag til kjreplan og med tips til nr det skal skjenkes.

KAFFE
Beregn antall kopper som skal skjenkes med 2-3 pfyll.

ca 2 dl pr kopp, 1 kanne p 1 liter 5 kaffekopper
 

KAFFE AVEC
Cognac og likr : 19 glass pr flaske. 4 cl pr glass. kan skjenkes opp i forkant med mleglass og settes klart p brett for servering.

KAKER
Det er tradisjon  at mange gjester (familie) tar med seg kaker, og det blir som oftest rikelig med kaker.
Spr familie og venner om hvem som vil bake til deg s har du en oversikt over hvor mange kaker som kommer p kakebordet.

HVOR MANGE SKAL HJELPE TIL P KJKKEN OG I SERVERING ?
Det beste er 1 servitr p 12 gjester, men det avhenger av hvor vante servitrene er og hva som skal serveres. Hvis det er sodd eller buffet s holder det med 1 servitr p 20 gjester.Til store selskaper anbefaler jeg minst en servitr som er vant til servere og som fr ansvaret for kontakt mellom kjkken og toastmaster.

Kokker : avhengig av meny og hvor meget som er forbredt p forhnd

TOASTMASTER
Hvis dere skal holde et stort selskap anbefaler jeg at dere har en toastmaster / vertskap som er ansvarlig for kjreplan sammen med hovmester /ansvarlig servitr.

EKSEMPEL P KJREPLAN
Sett opp kjreplan i samarbeid med hovmester og toastmaster.
Dette er et eksempel p hvordan det kan gjres .Hvor lenge middagen varer  kan variere fra 1 time til bortimot hele kvelden avhengig av hvor mange gjester, hvor mange taler, sanger underholding osv. Hvis dere har en kjreplan har dere en viss kontroll p det.

Dette er en mal som  kan brukes mange typer selskap. Skal det serveres kun alkoholfritt, som til konfirmasjon, settes brusen p bordet og serveringen blir enklere. Sett til og ta av etter behov.

Skal det vre et enkelt selskap kan den brukes som en sjekkliste gjennom selskapet til servitrene.

Tiden for gjennomfringen kan variere, det kan ofte bli litt avvik i forhold til kjreplanen , talene kan bli litt lenger osv men har likevel mye bedre kontroll med en kjreplan i forhold til samarbeid mellom kjkken og toastmaster.
 

KJREPLAN

Kl. 19.00    Gjestene setter seg til bords

Toastmaster nsker gjestene velkommen og informerer om meny. Sang

Kl. 19.05    Skjenking av hvitvin

Forretten er kald og har blitt satt p bordet fr gjestene kom inn.

Kl. 19.25    Forretten ryddes

Ingen glass skal ryddes av

Kl 19.30    Tallerkener til hovedretten settes p .

Kl 19.35    Rdvin skjenkes

Husk ha alkoholfri rdvin, vann kan skjenkes eller st p bordet. Husk dekke p med vannglass

Kl.19.40    Hovedretten serveres.

Poteter og saus bres ut frst. Be gjestene vente med sende poteter og saus til hovedretten serveres. Sausen blir kald p tallerkenen fr hovedretten kommer

Kl.19.55    Rdvin skjenkes.

Avtal med toastmaster at rdvin skjenkes fr talene annonseres s gjestene har noe skle med.

Kl.21.10    Talene annonseres .

Toastmaster styrer taler og sanger

Kl.21.30    Skjenking av rdvin

Kl.21.35    2 gangs servering av hovedretten

Samme prosedyre som 1 gangs servering

Kl.21.50    Skjenking av rdvin

Hvis det skal holdes flere taler fr dessert, skjenkes det like fr det ryddes av bordet s gjestene har noe skle med. Husk at bordet m ryddes fr talene annonseres s gjestene ikke trenger sitte lenge med skittent service foran seg. Avtales med toastmaster.

Kl.22.10     Rydding service, salt og pepper

Kl.22.15    Toastmaster annonserer taler, sang

Kan godt skrive p kjreplan hvilke sanger som skal synges og rekkeflgen og hvilken taler som skal tale og ca tid han oppgitt, s hovmester kan kan flge med p kjreplan i forhold til servering av dessert.

Kl.22.20    Desserttallerkener settes p bordet

Kl.22.25    Dessert serveres

Kl.22.50    Gjestene reiser seg

Rydd bordene og sett opp til kaffebord.

Det som str skrevet med rd skrift er ment som tips og trenger ikke st i kjreplan.

 

 

 


                  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Hegramo Kafe  7520 Hegra  NO 982 144 477  TLF: 74822353  FAX : 74828450